Wie is Aurora?

In 2012 verhuisde ik naar Leiden; voor het eerst op mezelf wonen, beginnen met mijn studie en vooral kennismaken met een hele nieuwe omgeving. Het enige wat tot dan toe hetzelfde was gebleven, was de chronische pijn in mijn rug en nek die ik al jaren met mij meedroeg. Na van alles geprobeerd te hebben om deze pijn te verlichten, kwam ik per toeval in aanraking met yoga.

Mijn eerste en tweede jaar na mijn ontdekking van yoga, vond ik het alles behalve leuk. Als een houten plank bewoog ik in de lessen; het was zwaar, deed pijn en ik begreep niet hoe mensen hier rustig van konden worden. Met veel tegenzin ging ik vaak naar de lessen; maar ik ging wel! Yoga bleek namelijk het enige te zijn wat tot dan toe mijn pijn kon verlichten. Naarmate de tijd vorderde en ik meer lessen ging volgen, merkte ik dat yoga voor mij steeds bevrijdender werd; niet alleen fysiek, maar ook mentaal. Ik kon inmiddels de rust vinden, leerde mijn lichaam op een gehele nieuwe wijze kennen en werd mij bewust van de mentale processen die mij nog al eens tegenhielden. Toen een van mijn docenten na een tijd opperde, of een yogadocent-opleiding niet iets voor mij was, ben ik mij hier meer in gaan verdiepen.

Inmiddels geef ik ruim twee jaar les en heb ik naast een hatha-opleiding ook een yin-opleiding gevolgd. Yoga is mijn tweede natuur geworden; het feit dat ik dit over mag dragen en mensen mag begeleiden in dit prachtige proces voelt elke keer opnieuw als een cadeautje. Dit cadeau deel ik dan ook graag met jou!