Hatha Yoga

Hatha Yoga is een yang practice; actief, maar statischer dan Vinyasa. Mijn eigen hatha lessen kenmerken zich door een zachte flow, waarin de houdingen worden verdiept. Zeker als je nieuw bent met yoga, of meer wil leren over de (basis)houdingen die binnen de yangpractices centraal staan, is Hatha een uitstekende vorm om mee te beginnen.

Mijn Hatha practice en lessen kenmerken zich door een moment van stilte, meditatie aan het begin van de les. Hiermee brengen we rust in ons lichaam en nemen we de tijd om de aandacht weer terug bij onszelf te brengen. Daarna warmen we het lichaam rustig op met een aantal zittende oefeningen, waarna de ‘echte’ warming-up begint door middel van de zonnegroeten. Deze zonnegroeten worden rustiger uitgevoerd dan bijvoorbeeld in een Vinyasa les – er is meer aandacht voor de houdingen en het veilig en goed uitvoeren van deze houdingen.

 

Hatha is voor mij de yogavorm waarmee mijn eigen yogapractice in 2012 begon; ik beoefen deze ‘vorm’ dan ook nog steeds met veel liefde en aandacht.